Sublieme inkten

In de loop der jaren heeft Pilot een breed gamma inkten op de markt gebracht. De Chemische expertise van het merk en de belangrijke investeringen in research laten ons toe 5 grote soorten voor te stellen die niet meer weg te denken zijn van de schrijfmarkt.
Pilot Thermische inkt

Thermische inkt

Deze inkt van de nieuwste generatie wordt onzichtbaar onder invloed van warmte: initieel gekleurd (zwart, blauw, rood…) wordt de thermische inkt transparant boven de 60°C. Deze eigenschap laat veranderingen toe zo vaak men wil: Schrijf, wis, herschrijf zo veel je wil. De FriXion pen met thermische inkt heeft een speciaal uiteinde waarmee men snel temperatuur kan opwekken zonder het papier te beschadigen.

Het is belangrijk te weten dat men de beschreven papieren niet blootstelt aan een warmtebron, zoals kort bij de verwarming of in een wagen in de zomer. In omgekeerde richting is het zo dat bij een temperatuur van -10°C al het gewiste terugkomt… Een diepvriezer kan hierbij van pas komen!

Het is in ieder geval afgeraden om pennen met thermische inkt te gebruiken om te handtekenen of om officiële documenten in te vullen.

Om antwoorden te vinden op veelgestelde vragen rond FriXion verwijzen we u graag naar de rubriek "Veelgestelde Vragen".

Deze inkt is ook gebruikt in de FriXion, voorganger van de nieuwste generatie. Zie ook : Frixion pennen met Thermische inkt.

Pilot Ultra Soft inkt

Ultra Soft inkt

De Ultra soft inkt is de modernere versie van de pasta inkt die gebruikelijk in balpennen aanwezig is. Zacht en glijdend verhoogt het de snelheid en het comfort van ons dagelijks schrift. Ga naar de pennen met ultra soft inkt.

Vloeibare inkt

Vloeibare inkt

De vloeibare inkt is samengesteld door moleculen die gekleurd zijn in de massa, wat bijdraagt tot de vloeibaarheid. Door de aanwezigheid van de PILOT-inktregulator staan we garant voor een permanente inktvloei tot de laatste druppel. Deze inkt is nu ook beschikbaar in cartridges voor bepaalde modellen rollers. Ga naar de pennen met vloeibare inkt.

Gel inkt

Gel inkt

De vloeibaarheid van de gel inkt bevindt zich tussen pastainkt en vloeibare inkt. De luchtdichtheid van de vulling is gegarandeert door paraffine. Met een kleurpallet van 24 kleuren bieden we zowat de breedste waaier aan. Van metaal naar Pastel. Ga naar de pennen met Gel inkt.

Neus eens rond