Spits technologie

De bekendheid van PILOT is vooral te danken aan de productiekwaliteit en het gebruikscomfort van de producten.

Dankzij het hoge innovatieve niveau en de industriele bereidwilligheid, heeft PILOT keer op keer nieuwe technologien aangebracht die de schrijfwarenmarkt veranderden.

Pilot Wolfraam schrijfkogel

Wolfraam schrijfkogel

Deze legering is één van de geheimen van de PILOT kwaliteit. Ze weerstaat aan vervormingen ten gevolge van schok of val. Hierdoor behoudt de schrijfkogel zijn ronde vorm en blijft het schrift constant zonder vlekken. Het kogeltje draait 4 à 5000 toeren per minuut, hierdoor wordt warmte opgewekt die de inkt vloeibaarder maakt. De schrijfkogel is gevat in een inox behuizing.

Pilot Hi-Tec Punt

Hi-Tec Punt

Gelanceerd in 1984 heeft het micro-kogeltje, gevat op 3 of 4 punten van de Hi-Tec een exclusief PILOT-patent.

Deze technologie zorgt voor, in tegenstelling tot klassieke vattingen, een betere inktvloei en draaien van het kogeltje.

Pilot Inkt regulator

Inkt regulator

Door het teveel aan inkt tijdelijk in membranen van verschillende dikte te stockeren is de regulator in staat ervoor te zorgen dat de punt wordt voorzien met een constante inktvloei tot de laatste druppel.

Pilot ATT systeem

ATT systeem

De technologie van deze dop schuilt in de ingenieuse veer die ervoor zorgt dat de schrijfpunt volledig luchtdicht wordt afgesloten. Dit systeem zorgt ervoor dat uw roller steeds klaar is voor een zorgeloos gebruik.

Intrekbare stiftgeleider

Intrekbare stiftgeleider

De intrekbare stiftgeleiders van de Pilot vulpotloden zijn een technisch hoogstandje dat ervoor zorgt verder te kunnen schrijven zelfs als de fijnstift breekt.

Pilot Shaker Systeem

Shaker Systeem

« Schud of Druk ! »

Deze vulpotloden zijn uitgerust met een intern valgewicht dat het fijnstift systeem activeert. Eenmaal schudden is voldoende om de stift, zonder gripverlies, te laten uitschuiven.

Pilot Viltstift

Viltstift

Deze, gerenomeerde en hyperresistente, vilten punt bestaat uit in metaal gevat polyacetaat. De multikanaals irrigatie zorgt voor een optimale inktvloei.

Capless

Capless

De Capless is ontegensprekelijk ons paradepaard van het luxe gamma. Het is de enige intrekbare vulpen ter wereld met een drukknopmechanisme. De luchtdichtheid wordt gegarandeerd door een discreet, doch efficient afdichtingsmechanisme.

Neus eens rond