Begreen : gerecycleerde pennen

Begreen gamma

PILOT past zijn filosofie en engagement toe op zowel zijn activiteiten als zijn productie. PILOT is er zich van bewust dat de toekomst van ons allen afhangt en daarom is er meer dan 6 jaar geleden beslist om een gamma pennen te maken van gerecycleerd plastic: Begreen.

Met Begreen wil PILOT een ander, meer ecopositief, pad bewandelen.

Wat zijn nu de voordelen voor het milieu ?

Plastic wordt gemaakt van petroleum. Door gebruik te maken van gerecycleerd plastic, zorgt PILOT voor minder gebruik van petroleum en draagt dus bij om onze voorraad fossiele brandstoffen te behouden.

Stel u voor dat alle pennen gemaakt in Europa in een jaar tijd uit gerecycleerd plastic zouden zijn, dat zou een besparing van maar liefst 78000 ton plastic zijn, ofwel:

  • Een plastic kubus ter grote van een building met 30 verdiepingen,
  • Een maand brandstof voor heel het Parijse wagenpark.

Aan de andere kant zorgt de hervulbaarheid voor een nog grotere besparing. Hervul, en gooi het lichaam niet weg!

  • 80% van onze pennen ( balpennen, gelrollers, rollers) zijn hervulbaar.

Wij bij PILOT zijn van oordeel dat het door een dergelijke attitude is dat wij allemaal samen onze bijdrage kunnen leveren ter bescherming van het milieu.

Natuurlijk mag deze benadering de kwaliteit, technologie en het design niet in het gedrang brengen. Alle pennen gekozen voor het Begreen gamma, behoren dan ook tot de top van het PILOT-gamma.

Dit type van productie is niet alleen moeilijker maar ook kostelijker. PILOT heeft echter de beslissing genomen om alle pennen uit het Begreen gamma aan dezelfde prijs te verkopen als deze uit het klassieke gamma. Het Begreen gamma is groot genoeg voor iedereen om iets binnen zijn/haar verwachtingen te vinden.

Ontdek hier het totale Begreen gamma.

Neus eens rond