Het ontstaan van PILOT

Pilot Namiki

In 1918 reeds werden in Japan de eerste PILOT pennen gemaakt. Het land was toen erg beinvloed door Engeland en liet zich Europees inspireren.

Talrijke Contracten en commerciele overeenkomsten werden afgesloten en vlug kwamen de Japanners met aangepaste schrijfinstrumenten aan de internationale kalligrafische standaard als uitbreiding op hun idéogrammen. Al vlug vonden tal van Fabrikanten hun oorsprong in het land van de rijzende zon.

Ryosuke NAMIKI, Ingenieur en Professor aan de Economische Maritieme hogeschool van Tokyo raakte bezeten door de ingenieuse systemen van zijn vulpennen. Zijn tijdgenoten noemden dit « het penseel van 10 000 jaar » dankzij de ononderbroken inktvloei. Ryosuke NAMIKI echter bleef overtuigd van hun onvolmaaktheden.

Dankzij industriele hulp realiseerde hij een prototype van super kwaliteit. Samenwerkend met Masao WADA, sticht hij de NAMIKI MANUFACTURING COMPANY en begint met de productie van vulpennen.

Als hommage aan de zee, een gemeenschappelijke passie, noemen de twee hun merk PILOT, dat reffereert naar de scheepsloodsen.

In 1938 verandert de naam in PILOT PEN Co Ltd, en in 1989 PILOT CORPORATION, een moderne benaming die perfect de creativiteit, innovatie en design van Pilot onderstrepen die aan de basis lagen om aan de top van de schrijfinstrumenten te staan.

Neus eens rond