do better with less

Schrijf voor de planeet

Het behoud van ons milieu is een enorme uitdaging die reeds lang ons doen en denken leidt. Bij Pilot innoveren we voortdurend en dit terwijl we onszelf op duurzame wijze inzetten om de impact op onze planeet te beperken. De transformatie van onze pennen om deze meer milieuvriendelijk te maken is een ware technologische en menselijke uitdaging.

Daarom zijn al onze acties gericht op het beter doen met minder, om, samen met u, de wereld van morgen te schrijven. 

Het DOE BETER MET MINDER PRINCIPE is meer dan een filosofie. Dit principe vertegenwoordigt onze aanpak,  gericht op het verminderen van onze ecologische impact van onze productie met het behoud van onze normen op het vlak van kwaliteit en innovatie. 

Deze aanpak van voortdurende verbetering is bekroond door het behalen van het zeer selectieve EMAS certificaat, alsook de ISO 14001 norm. Trots op deze mijlpalen, zetten we onze inspanningen verder via ons actieplan gebaseerd op 4 essentiële pijlers: onze 4 R'en.  

 • RECYCLE (RecycleER)

  Beperken van het gebruik van plastic tot het absolute minimum. 

  bottle
  Zie meerarrow
 • ReFILL (HERVUL)

  Verander van vulling, niet van pen.

  recharger
  Zie meerarrow
 • REDUCE (VERMINDER)

  We zijn allemaal overtuigd door het idee van minder plastic gebruik. 

  réduire
  Zie meerarrow
 • RECLAIM (TERUGWINNEN)

  Minder plastic in onze oceanen om de vervuiling te verminderen.

  récolter
  Zie meerarrow

Onze acties in beeld.

De 4 R'en: onze pijlers

recycler

Recycle (RECYCLEER)

Beperken van het gebruik van plastic tot het absolute minimum.

De ontginning van de grondstoffen die nodig zijn om plastic te produceren vertegenwoordigt 77,8% van de koolstofvoetafdruk van een pen. Dat is de reden waarom we sinds 2006, de voorkeur hebben gegeven aan het gebruik van gerecycleerd plastic voor de productie van onze pennen.

Deze optimalisatie van de productiemiddelen stelt ons in staat om de CO2-impact van de betrokken schrijfinstrumenten met 19% tot 57% te verminderen.

stylos

ReFILL (HERVUL)

Verander van vulling, niet van pen.

Meer dan 60% van onze producten zijn navulbaar. Dit heeft ook onze eindgebruikers in staat gesteld om hun consumptiepatroon te herzien. Hetzelfde product meermaals herbruiken in plaats van het weg te gooien is een eenvoudig, economisch en ecologisch gebaar.  

Op deze manier, door bijvoorbeeld een B2P pen 3 maal te hervullen, kan u de CO2-impact met 37 tot 71% verminderen, in vergelijking met het eenmalige gebruik van 4 pennen *

haricot

REDUCE (VERMINDER)

We zijn allemaal overtuigd door het idee van minder plastic gebruik.

De huidige marketingpraktijken verplichten ons om onze pennen verpakt te verkopen.
Sinds 2010 hebben we de hoeveelheid nieuw plastic met meer dan 80% verminderd door het gebruik van gerecycleerd plastic en FSC-gecertificeerd karton. In 2020 zullen we nog een stapje verder gaan.

Ons BEGREEN assortiment is beschikbaar in 100% recycleerbare kartonnen verpakking. Ons geheel e-commerce assortiment is beschikbaar in 100% recycleerbare papieren flowpacks. Alle formaten van onze logistieke verpakkingen zijn aangepast om lege ruimte te verminderen en zijn FSC-gecertificeerd. 

récolter

RECLAIM (TERUGWINNEN)

Minder plastic in onze oceanen om vervuiling te verminderen.

Tussen 8 à 12 miljoen ton plastic komt jaarlijks in onze oceanen terecht. 70% van dergelijk afval zinkt daadwerkelijk tot op de zeebodem, waardoor het onwaarschijnlijk is dat we het nog kunnen opkuisen.
Het is dus van cruciaal belang om plastic op te vangen voor het in de oceanen terechtkomt.

In 2021, neemt PILOT een voortrekkersrol op zich in de strijd tegen wereldwijde vervuiling door toevoeging van gerecycleerd plastic uit de oceaan aan het gerecycleerd PET materiaal dat wordt gebruikt bij de productie van het iconische B2P assortiment (Gell en Ecoball).

Dit materiaal wordt gerecupereerd uit oceanen en van stranden, uit rivieren, meren en van de oevers van deze waterwegen door onze partner TerraCycle, wereldleider in het verzamelen en hergebruik van niet-recycleerbaar afval na consumptie.

Meer info: www.terracycle.com

be green

WIST JE DAT?

De dingen beter en op een meer verantwoorde manier produceren reeds lang aan de essentie van onze acties en onderzoek ligt.

Reeds in 2006 lanceerden we ons BEGREEN assortiment, ecologisch ontworpen producten die voor 85% hervulbaar zijn en geproduceerd worden met een minimum van 70% aan gerecycleerd plastic. Door deze baanbrekende aanpak was PILOT wereldwijd de 1ste producent die meer milieuvriendelijk schrijfmateriaal aanbood.

Deze vastberadenheid om meer milieuvriendelijk te zijn, vervult al onze teams met gedrevenheid en enthousiasme. Van concept tot verkoop, steken we al onze energie in het beperken van onze milieuimpact.

In de geest van ons streven naar transparantie, kunnen onze milieudoelstellingen en -resultaten hier vrij geraadpleegd worden.

*  Percentage gerecycleerd materiaal, uitgezonderd verbruiksgoederen (patronen, inkt, navullingen) en productverpakking.

ContrOlEREN, meTEN, BETREKKEN

Bij PILOT doen we al het nodige om  industriële risico's te voorkomen en alle vormen van vervuiling, gelinkt aan onze activiteiten, te beperken. Er worden voortdurend studies ondernomen om ervoor te zorgen dat onze fabrieken zo weinig mogelijk verbruiken, of het nu gaat om water, gas of elektriciteit. 

Alle producten die verdeeld worden binnen Europa, zijn afkomstig van PILOT fabrieken. Dit stelt ons in staat om elke fase van  het productieproces te controleren, rekening houdend met hun milieu impact. 

Onze milieuvisie is slechts zinvol als deze door iedereen word gedeeld en we zijn trots te kunnen stellen dat 100% van onze medewerkers betrokken zijn bij onze milieu aanpak.   

We waken er ook over dat onze externe partners onze waarden en overtuigingen delen. Onze verdelers en consumenten worden steeds geïnformeerd over onze milieudoelstellingen en -resultaten via een milieuverklaring.

pilot
frixion

OMDAT EEN GOED IDEE ALLES KAN VERANDEREN

Onze ingenieurs zijn de tovenaars. Zij innoveren voortdurend om het gebruik van nieuwe grondstoffen te verminderen.

Sinds 2020, worden onze twee bestsellers, FriXion en G2, gemaakt uit een minimum van 50% aan gerecycleerd plastic, nog meer bewijs van ons verlangen om efficiënt te handelen.

Plastic waterflessen omtoveren in pennen is nog een technologische  prestatie, de achterliggende gedachte achter ons B2P assortiment sinds 2006. 

In 2021 gaan we nog een stapje verder, want datzelfde B2P assortiment zal wereldwijd voor de eerste keer, niet alleen bestaan uit gerecycleerd plastic van flessen, maar ook uit plastic afval van de stranden. 

Het is een vernieuwend initiatief dat ons in staat stelt om op ons niveau de vervuiling van de oceanen aan te pakken.

plage
Bannière

SAMEN, SCHRIVJEN AAN DE WERELD VAN MORGEN

We bekijken momenteel hoe we onze CO2-uitstoot kunnen compenseren en zo snel mogelijk koolstofneutraliteit kunnen bereiken. Voor updates over de uitdaging, houd ons in de gaten!

Veelgestelde vragen

 • Het Europees Milieumanagement- en Audit Schema (EMAS) is een milieubeheer- en auditsysteem van de EU voor bedrijven en andere organisaties om hun milieubeleid te evalueren, rapporteren en verbeteren

  EMAS staat open voor alle soorten openbare en particuliere organisaties uit alles sectoren die hun milieuprestaties willen verbeteren. Meer informatie op: https://ec.europa.eu/

 • Deze norm wordt opgelegd als leidraad voor het ecologisch beheren van een bedrijf. Dit omvat de meting van de impact, het zetten van verbeteringsobjectieven en het meten van de resultaten hiervan

  Dit getuigschrift dat tweejaarlijks wordt vernieuwd, vereist een constante verbetering met betrekking tot de impact. Deze norm heeft geen betrekking op de producten maar enkel op de productie.

Neus eens rond